Brand, wateroverlast of diefstal, je moet er niet aandenken dat dit jouw monument treft. Wil je dat jouw vrijwilligers voorbereid zijn op calamiteiten en hoe deze te voorkomen? Dan is de nieuwe module ‘Veiligheidszorg erfgoed’ van het e-learning platform Leer je Erfgoed voor jou interessant. In slechts 30 minuten doen de vrijwilligers basiskennis op zodat ze met meer zelfvertrouwen kunnen opereren tijdens noodsituaties.
Module Veiligheidszorg erfgoed
Calamiteiten zijn helaas niet te plannen. Ook vrijwilligers kunnen hiermee te maken krijgen tijdens hun aanwezigheid. Met de module Veiligheidszorg erfgoed worden vrijwilligers zich bewust van de risico’s en doen ze basiskennis op hoe te handelen in noodsituaties. De meest veelvoorkomende incidenten als brand, wateroverlast en diefstal worden in de module besproken, waarbij aandacht is voor zowel preventie als bestrijding.
De module is uitermate geschikt voor vrijwilligers die actief zijn bij de meer kwetsbare monumenten, zoals kerkgebouwen, landhuizen, kleine musea, kastelen en molens.
Meld je nu aan
Wil je deze of toekomstige modules volgen? Meld je dan zo snel mogelijk aan door een email te sturen naar info@leerjeerfgoed.nl.
Tot eind 2021 is het platform gratis, vanaf 2022 zijn er kosten aan verbonden. Vrijwilligers kunnen via de erfgoedorganisatie waarvoor zij zich inzetten bij het platform worden aangemeld.
Leer je Erfgoed
Leer je Erfgoed is het e-learning platform voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor het behouden en toegankelijk maken van ons erfgoed.
Leer je Erfgoed is een initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland.